Veelgestelde vragen

Waar kan ik jullie verzorgingsproducten kopen?

Onze producten zijn verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels, reformzaken (zoals Ekoplaza, Natuurwinkel en Holland & Barrett) en in sommige drogisterijen en verzorgingsspeciaalzaken. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook online kopen, via onze website.

Jullie producten dragen het BDIH-keurmerk. Wat wil dat zeggen?

BDIH is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. Het BDIH-keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten uitsluitend gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen, namelijk plantaardige oliën, vetten en wassen, kruidenextracten, bloemenwater en etherische oliën en aroma’s van gecontroleerde biologische teelt. Naast de zorgvuldige keuze met betrekking tot plantaardige grondstoffen, speelt de duurzaamheid van het product een grote rol: het product moet op milieuvriendelijke wijze zijn vervaardigd, de grondstoffen moeten op een milieuvriendelijke manier afgebroken kunnen worden en de verpakkingen moeten zoveel mogelijk van recyclebaar materiaal zijn gemaakt. Alleen producten die voldoen aan deze strenge criteria mogen het BDIH-keurmerk dragen.

Worden jullie producten op dieren getest?

Nee, dat doen we niet en hebben we nooit gedaan. Onze eindproducten testen we alleen op mensen en ook de ingrediënten die we inkopen zijn niet op dieren getest. Dit is overigens ook niet toegestaan volgens de BDIH-normen en Europese wetgeving.

Mijn huid (of haar) voelt anders nu ik ben overgestapt op natuurlijke cosmetica. Hoe komt dat?

Vaak zien we dat onze huid of ons haar door producten met minerale oliën en siliconen ‘lui’ is geworden. Een gewenningsperiode bij het overstappen op natuurlijke cosmetica is dan ook heel normaal. Je haar kan iets stroever voelen en je huid iets schilferiger door het gebrek aan een siliconenlaagje. Na een tijdje zul je merken dat de balans van je huid hersteld is en je huid ook zonder chemische toevoegingen zacht en soepel voelt.

Waarom wordt de samenstelling van de producten af en toe aangepast?

Het is ons uitganspunt om formules hetzelfde te houden. Echter, de kennis over natuurlijke ingrediënten en onze ervaring hiermee neemt toe. Soms komen we tot de conclusie dat een bepaald ingrediënt een product nog beter maakt en voegen we dat toe. Daarnaast zijn wij afhankelijk van het aanbod van ingrediënten. Dit moet voldoen aan onze eisen. Is dat niet langer het geval, passen wij de samenstelling van een product aan. Tot slot veranderen de wettelijke eisen voor cosmeticaproducten regelmatig, waardoor we soms iets moeten aanpassen. De samenstelling van een formule staat altijd vermeld in de INCI (ingrediëntenlijst) op het product zelf.

Hebben jullie ook producten voor veganisten?

Alle Bee honest cosmetics producten worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen, waarvan het merendeel plantaardig is. Voor sommige producten worden ingrediënten van dierlijke oorsprong gebruikt, namelijk honing, stuifmeel, bijenwas, gelee royale en propolis. Producten uit ons assortiment die volledig vrij van dit soort ingrediënten zijn en dus geschikt voor veganisten: de huidcrème kamille, de volledige baby & kind lijn, onze handzepen, onze shampoos en conditioners (behalve de aloë vera & honing, olijf & propolis en lavendel & stuifmeel varianten), de bad & douche serie (behalve de aloë vera & honing en kokosnoot variant), en onze douchecrèmes en body milks (behalve de aloë vera & honing varianten).

Zit er plastic in jullie producten?

Onze producten bevatten geen microplastics die in zee belanden.

De douche crème schuimt niet. Kan dat kloppen?

Ja, dat klopt. Onze douche crème bevat meer voedende en verzorgende ingrediënten dan een gewone douchegel, waardoor het schuimende effect minder is. De reinigende werking is hetzelfde!

Er zitten vlokken in mijn shampoo of bad & douche. Hoe komt dat?

Wij werken met natuurlijke ingrediënten, zoals aloë vera, honing en propolis. Door de combinatie met de zouten in de shampoo en bad & douche formules kunnen witte kristalachtige vlokjes ontstaan. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit, je kunt de producten gewoon blijven gebruiken. Wanneer je de producten op een warme plaats zet, zul je zien dat deze vlokken vanzelf weer verdwijnen.

Ik heb een glutenallergie. Kan ik dan jullie producten gebruiken?

In onze shampoos zitten verzorgende tarweproteïnen (met uitzondering van de olijf & propolis en lavendel & stuifmeel shampoo), maar in de rest van de producten vind je geen gluten. Je hebt dus volop keuze!

Bevatten jullie reinigende producten SLS of SLES?

Wij willen alleen werken met milde wasactieve stoffen op plantaardige basis, dus we gebruiken geen SLS (sodium lauryl sulphate) of SLES (sodium laureth sulphate). Onze producten zijn bovendien gecertificeerd door BDIH en dan is gebruik van SLS en SLES niet toegestaan.

Hoe duurzaam zijn jullie verpakkingen?

Wanneer wij verpakkingen inkopen, is het zoeken naar de balans tussen duurzaamheid, veiligheid voor de gezondheid en het bewaken van de kwaliteit van de producten. We zijn constant bezig met het verbeteren van onze verpakkingen en daarmee ook met de duurzaamheid ervan. Onze verpakkingen moeten bestand zijn tegen de essentiële oliën die in de meeste van onze producten zitten en tegelijkertijd moeten ze het product beschermen tegen licht en zuurstof. Vandaar dat we veel werken met PET, een recyclebare plasticsoort zonder de hormoonverstorende stof BPA (bisfenol A). Lege verpakkingen kun je daarom in de recyclebak voor plastic deponeren.

Is jullie zeep pH neutraal?

Onze huid heeft een pH-waarde van ongeveer 5 en is dus licht zuur. Dat is goed, want die natuurlijke zuurmantel beschermt ons tegen uitdroging, bacteriën en allergische reacties. Het is van belang om deze zuurmantel bij de verzorging van de huid intact te houden. Tijdens het reinigen met een zeep haal je overmatige oliën, vuil en ziektekiemen goed weg met een basische pH-waarde van rond de 10. Om de huid te verzorgen en te behoeden voor uitdroging zitten er ‘terugvettende’ olijf-, palm-, en kokosoliën in onze zepen. Voor extra verzorging adviseren we om na het reinigen een van onze body butters of body milks te gebruiken.

Waarom gebruiken jullie parfum?

Voor de geurbeleving parfumeren wij onze producten met essentiële oliën en natuurlijke geurextracten. Omdat het begrip 'parfum' ook bij synthetische geurstoffen wordt gebruikt, kan verwarring ontstaan. Nogmaals: wij gebruiken geen synthetische geurstoffen en werken alleen met natuurlijke componenten.

Waarom zit er alcohol in sommige producten?

Alcohol is belangrijk voor de stabiliteit van het product en voor de houdbaarheid van producten die water bevatten. Daarnaast werkt alcohol desinfecterend en verkoelend op de huid. Door de lage concentratie in combinatie met de andere verzorgende en hydraterende bestanddelen hoef je niet bang te zijn dat onze producten met alcohol je huid uitdrogen.

Wat is er gebeurd met de potten honing- en kamillecrème?

Allereerst is de glazen verpakking een plastic verpakking geworden, waarbij gekozen is voor een BPA-vrije plasticsoort. Dit is net als glas recyclebaar, maar lichter en daarmee minder vervuilend tijdens transport. Daarnaast is de inhoud van de potten huidcrème honing en kamille veranderd van 120 ml naar 100 ml, waarbij de prijs gelijk gebleven is. Dit is een prijsverhoging die onder andere gebaseerd is op de aan ons doorberekende grondstofprijsverhogingen van de afgelopen jaren. Om het product rendabel in ons assortiment te kunnen blijven voeren, hebben we besloten om deze kosten, na jaren, door te berekenen in onze verkoopprijs.