Bee honest cosmetics

Natuurlijke, bijenvriendelijke
cosmetica voor gezicht,
lichaam en haar.

Bijen houden we het liefst zo ver mogelijk bij ons weg. Maar bekijk ze eens op een andere manier. Behalve dat ze noodzakelijk zijn voor de bestuiving van onze gewassen, leveren ze natuurlijke ingrediënten voor beautyproducten.

Veelgestelde vragen

 

Waar kan ik jullie verzorgingsproducten kopen?

Onze producten kan je kopen in natuurvoedingswinkels en reformzaken, zoals Ekoplaza, Natuurwinkel en Holland & Barrett. In sommige drogisterijen en verzorgingsspeciaalzaken. Daarnaast kan je ook onze producten online kopen via onze website.

Worden jullie producten op dieren getest?

Het antwoord is nee. Voor ons is het niet meer dan normaal om niet op dieren te testen. Dit hebben wij dus ook nooit gedaan.Het eindproduct wordt op mensen getest en de ingrediënten die worden ingekocht worden ook niet op dieren getest. Dit is ook niet toegestaan volgens de BDIH-normen en Europese wetgeving.

 

Waarom wordt af en toe de samenstelling van de producten aangepast?

Ons uitganspunt is om de samenstelling hetzelfde te houden zolang deze goed is. Echter, de kennis over de natuurlijke ingrediënten groeit en onze ervaring ook, waardoor wij af en toe een ander ingrediënt gebruiken. Daarnaast zijn wij ook afhankelijk van het aanbod van ingrediënten: dit moet voldoen aan onze eisen en indien dit niet zo is, dan passen wij de samenstelling aan. Tot slot wijzigen de wettelijke eisen voor cosmeticaproducten ook regelmatig, waardoor wij eventueel iets moeten aanpassen.

De samenstelling staat altijd vermeld in de INCI (ingrediëntenlijst) op het product zelf.

 

Hebben jullie ook producten voor veganisten?

De ingrediënten in onze producten zijn merendeels plantaardig. Door de naam lijkt dit soms niet, maar ze worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen. We gebruiken ook ingrediënten van dierlijke oorsprong: honing, stuifmeel, bijenwas, gelee royale en propolis.

Producten zónder dierlijke ingrediënten: shampoos (behalve aloe vera/ honing, olijf/propolis en lavendel/stuifmeel), conditioners (behalve aloe vera/ honing en olijf/propolis), bad & douche (behalve aloe vera/ honing en kokosnoot), douche crèmes (behalve aloe vera/honing), baby- en kinderproducten, handzepen, body milks (behalve aloe vera/honing), kamille dagcrème.

 

Zit er plastic in jullie producten?

Onze producten bevatten geen microplastics die in zee belanden. 

 

Ik heb een glutenallergie. Kan ik dan jullie producten gebruiken?

In onze shampoos (behalve de olijf&propolis en lavendel&stuifmeel) zit tarwe proteïne voor de verzorging van het haar. In de rest van de producten zitten geen gluten. Dus volop keuze!

 

Bevatten jullie reinigende producten SLS of SLES?

Wij willen alleen met milde wasactieve stoffen werken, dus geen SLS of SLES. Onze producten zijn bovendien gecertificeerd door BDIH en dan mag je geen SLS en SLES gebruiken. Wel ingrediënten op plantaardige basis.

 

Hoe duurzaam zijn jullie verpakkingen?

Wanneer wij verpakkingen inkopen, is het zoeken naar de balans tussen duurzaamheid, veiligheid voor de gezondheid en het bewaken van de kwaliteit van de producten.

Onze verpakkingen kunnen als ze leeg zijn in de recyclebak worden gedeponeerd. Omdat we met essentiële oliën werken, moet de verpakking hier tegen kunnen. Daarnaast moet de verpakking het product beschermen tegen licht en zuurstof uit de lucht. Daarom werken we veel met PET. 

We zijn constant bezig met het verbeteren van onze verpakkingen en daarmee ook de duurzaamheid ervan.

 

Is jullie zeep pH neutraal?

Onze huid heeft een pH-waarde van ongeveer 5 en is dus licht zuur. De huid heeft een natuurlijke zuurmantel die ons beschermt tegen bacteriën, allergische reacties en uitdroging. Het is van belang om bij de verzorging van de huid deze zuurmantel intact te houden.  

Bij het reinigen met een zeep haal je overmatige oliën, vuil en ziektekiemen goed weg met een basische waarde (rond pH 10). Om de huid te verzorgen zit er olijf-, palm-, en kokosolie in onze zeep.

Voor extra verzorging raden wij aan om onze body butter of body milk te gebruiken.

 

Waarom gebruiken jullie parfum?

Voor de geurbeleving parfumeren wij onze Bee honest cosmetics producten. De parfums bestaan uit natuurlijke en essentiële oliën en extracten. Omdat het begrip 'parfum' ook bij synthetische geurstoffen kan worden gebruikt, kan er verwarring ontstaan. Nogmaals, wij gebruiken geen synthetische geurstoffen. Wij werken alleen met natuurlijke componenten.  

 

Waarom zit er alcohol in sommige producten?

Alcohol is belangrijk voor de stabiliteit van het product en voor de houdbaarheid van producten die water bevatten. Daarnaast werkt alcohol desinfecterend en verkoelend voor je huid. Door de lage concentratie in combinatie met de andere verzorgende en hydraterende bestanddelen droogt dit de huid niet uit.

 

Wat is er gebeurd met de honing- en kamillecrème potten?

Allereerst is de verpakking veranderd van glas naar plastic. Waarbij gekozen is voor een BPA vrije plastic verpakking, omdat deze net als glas recyclebaar is, maar lichter en daarmee minder vervuilend tijdens transport. Daarnaast is de inhoud van de potten honing- en kamillecrème veranderd van 120ml naar 100ml, waarbij de prijs gelijk gebleven is. Dit is een prijsverhoging die onder andere gebaseerd is op de aan ons doorberekende grondstofprijsverhogingen in de afgelopen jaren. Om het product rendabel in ons assortiment te blijven voeren, hebben we besloten deze kosten, na jaren, door te berekenen in onze verkoopprijs.