Bee honest cosmetics

Natuurlijke, bijenvriendelijke
cosmetica voor gezicht,
lichaam en haar.

Bijen houden we het liefst zo ver mogelijk bij ons weg. Maar bekijk ze eens op een andere manier. Behalve dat ze noodzakelijk zijn voor de bestuiving van onze gewassen, leveren ze natuurlijke ingrediënten voor beautyproducten.

Waar we voor staan

Als imkerij wisten wij al hoe goed en bijzonder de producten zijn die bijen maken. Door de grote bijensterfte (o.a. door pesticiden) en de bijbehorende consequenties beseffen we des te meer hoe het belangrijk het behoud van onze natuur is. We willen graag helpen om deze zo min mogelijk te belasten en de bijen te helpen.

Hoe doen we dit?

  • We hebben in Lelystad een bijen- en moestuin waar (wilde) bijen alles vinden wat ze nodig hebben.
  • Indien mogelijk en gepast, gebruiken we in onze producten honing, bijenwas, propolis, gelee royale of stuifmeel. Hiermee steunen we de imkers en dus de toekomst voor de bijen (en dus die van onszelf).
  • We maken natuurlijke verzorgingsproducten die worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie: BDIH. Dus betrouwbaar.
  • De BDIH kwaliteitsgarantie garandeert o.a. dierproefvrij, geen minerale ingrediënten, synthetische geur-, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
  • We gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten.
  • Tot slot gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam verpakkingsmateriaal zonder hormoonverstorende stoffen zoals bisphenol A.

En ja, het kan altijd beter dus we zijn constant bezig om onszelf te verbeteren.