Bee honest cosmetics

Natuurlijke, bijenvriendelijke
cosmetica voor gezicht,
lichaam en haar.

Bijen houden we het liefst zo ver mogelijk bij ons weg. Maar bekijk ze eens op een andere manier. Behalve dat ze noodzakelijk zijn voor de bestuiving van onze gewassen, leveren ze natuurlijke ingrediënten voor beautyproducten.

Waar we vandaan komen

In 1972 was Wouter Vuijk student zilversmid. Hij combineerde zijn studie met zijn passie voor gezond eten en opende een klein biologisch winkeltje in zijn studentenkamer. Bij een plaatselijke imker kocht hij allerlei lekkernijen die hij weer verkocht in zijn winkeltje. Wouter raakte bevriend met de imker die zijn interesse wekte voor het houden van bijen . Al vrij snel besloot Wouter dan ook om zijn eerste, eigen bijenkasten te kopen.

Een aantal jaren later, in 1977, begon Wouter zijn eigen imkerij in Leersum. De imkerij lag aan de Traayweg, ooit een kronkelige zandweg tussen Leersum en Doorn: vandaar dus onze naam “de Traay”!

Honing is een natuurlijk product dat erg lekker en goed is om te eten. Daarnaast bevat honing ook verzorgende eigenschappen die goed zijn voor huid en haar. Zodoende werd Bee natural Cosmetics in 1993 geïntroduceerd, destijds nog onder de naam de Traay. Een assortiment natuurlijke verzorgingsproducten met honing en bijengeralteerde ingrediënten die daar een relatie mee hebben. En natuurlijk andere mooie natuurlijke ingrediënten.

De naam is een verwijzing naar waar wij vandaan komen: mooie bijenproducten en de natuurlijke ingrediënten die we gebruiken in onze verzorgingsproducten. (H)eerlijke voeding voor de huid!