Bee honest cosmetics

Natuurlijke, bijenvriendelijke
cosmetica voor gezicht,
lichaam en haar.

Bijen houden we het liefst zo ver mogelijk bij ons weg. Maar bekijk ze eens op een andere manier. Behalve dat ze noodzakelijk zijn voor de bestuiving van onze gewassen, leveren ze natuurlijke ingrediënten voor beautyproducten.

Leefmilieu van onze bijen

Einstein heeft ooit gezegd: “If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have 4 years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”.

Als belangrijkste bestuivers van groenten, fruit en gewassen zijn bijen dus onmisbaar. Oftewel, de bij is van levensbelang!

Wij zijn actief betrokken bij het verbeteren van het leefmilieu van de bijen en we steunen diverse initiatieven. De laatste jaren is het aantal namelijk bijen dramatisch gedaald, met de gevolgen van dien voor de landbouw.
Jij kunt de bij ook op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door zaadjes te planten in de tuin. Hiermee zorg je er uiteindelijk voor dat de bij zijn nectar en stuifmeel kan halen. Gebruik wel zaadjes die geschikt zijn voor bijen. Koop daarom een zakje met zaadjes van bijvoorbeeld de volgende planten:

  • Phacaelia
  • Borage of komkommerkruid
  • Honingklaver